Поліцейські повернули харків’янці викрадену бандуру вартістю 100 тис грн

24-річна харківська музикантка знов буде грати на любимому інструменті – стародавній бандурі, яку злодій вкрав з її квартири , а поліцейські знайшли і повернули власниці.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції Харківської області.

Про те що з її помешкання зникли коштовні речі мешканка Основ’янського району Харкова дізналася наприкінці червня і звернулася до поліції.

“Правоохоронці з’ясували, що у 24-річної дівчини зловмисники викрали стародавній музичний інструмент вартістю понад 100 тисяч гривень та золоті прикраси. За даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України”, – розповіли у поліції.

У рамках розслідування оперативники вийшли на слід злодюжки. Ним виявився 34-річний житель Харкова, який дуже швидко реалізував викрадене майно через ломбард.
За старовинну бандуру, яка коштує більше 100 тисяч гривень, він отримав 7 тисяч гривень. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

6 липня працівники відділу поліції повернули власниці музичний інструмент. Відносно крадія слідство вирішує питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові поліцейські розшукали та затримали 39-річного чоловіка, який викрав професійний кавовий апарат вартістю близько 145 тисяч гривень.